DUTCH PINBALL MUSEUM

Voor meer info en actuele openingstijden klik HIER!

 

 

Het Dutch Pinball Museum te Rotterdam opende in augustus 2015 haar deuren in Rotterdam Zuid aan de maas vrijwel aan de overkant van Hotel New York. Het is een initiatief van Gerard van de Sanden, een echte flipperfreak en verzamelaar. Van daaruit heeft hij zijn museum opgebouwd waar je zelf actief kunt deelnemen.

Naast de vele bezienswaardigheden kan jong en oud in het museum jeugdherinneringen ophalen. Met zo’n 80 flipperkasten, vanaf 1900 tot heden, kom je altijd wel iets tegen uit je jeugd.

De toegangsprijs is gebaseerd op de duur van je bezoek: 1,5 uur, 3 uur of voor zolang het museum die dag open is. De entree prijzen vind je op de site van het museum. Alle speelbare kasten staan op vrij spel dus geen extra kosten om een potje te flipperen.

Vanaf 27 mei 2017 exposeert het museum ook (de eerste versie van) de digitale midi flipperkast om bezoekers kennis te kunnen laten maken met de meest moderne vorm van flipperen, namelijk volledig digitaal. Hiervoor heeft Erik speciaal een topper met instructies ontworpen. Vanzelfsprekend mag je ook de digitale midi flipperkast spelen.

 

Het museum is elke zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag geopend. De andere dagen is het museum voor publiek gesloten en wordt het gebruikt voor groepseducatie en evenementen.

Je kunt er naar hartelust flipperen, ronddwalen in de sfeervolle ambiance of genieten van het prachtige uitzicht op de Maas onder het genot van bijvoorbeeld een lekkere kopje koffie of een heerlijke tosti. Het Museum is gevestigd aan een kade die vrijwel tegenover Hotel New York ligt, het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn.

Gerard staat open voor alles wat met flipperen, de flippergeschiedenis maar ook de flippertoekomst te maken heeft. Daarom wordt mijn digitale midi flipperkast ook in het museum geëxposeerd. Vanzelfsprekend mag je ook op mijn creatie een potje digitaal flipperen zoals je op bijna alle flipperkasten in het museum mag spelen!

 

 

Museum (Desk) Topper

Als je het museum bezoekt, zul je ook deze speciaal door Erik voor het museum vervaardigde 2D LED RF (tafel)topper zien staan. Hierin heeft hij voor het eerst UV LEDs verwerkt.

 

NEDERLANDSE FLIPPER VERENIGING

Als flipperen je hobby of liefhebberij is, dan is een lidmaatschap van de Nederlandse Flipper Vereniging (NFV, circa 1200 leden en opgericht in 1992) om vele redenen een goed idee. Om er een aantal te noemen; als je vragen hebt over je kast, als je meer wilt weten over andere kasten, als je in contact wilt komen met andere flipperaars, als je het leuk vindt om het ledenmagazine (Spinnertje) vol interessante flipperzaken periodiek te ontvangen en ‘last but not least’ om toegang te krijgen tot het clubhuis in Veenendaal waar een enorme verzameling aan flipperkasten staat en regelmatig flipperevenementen worden georganiseerd. Neem even een kijkje op de NFV website voor meer informatie. Daar kun je je ook direct aanmelden als het je iets lijkt: www.nfvpinball.nl